Emile Jaensch
Bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (VVD)
Kleiburgers tuinieren naast de deur

Nu Kleiburg behouden blijft is het zaak om de openbare ruimte rondom de flat opnieuw in te richten. Hiertoe is een ontwerp gemaakt, dat mede in overleg met bewoners van Kleiburg en omwonenden is gemaakt. Zowel de oost- als westzijde van Kleiburg komt een vernieuwde openbare ruimte.

De recent aangelegde moestuin door bewoners, 'Kleituin' genaamd, is daar al een voorloper van. De klussende Kleiburgers hebben de tuin geadopteerd. Het onkruid is gewied. Het perceel is vrij voor gebruik. Er is een voorzichtig begin gemaakt met de aanleg van planten en kruiden.

Als volgend jaar de openbare ruimte rondom de klusflat op de schop gaat wordt ook de Kleituin meegenomen. Daarna komt de vernieuwde ruimte voor de moestuin terug.

We kennen de afgelopen twee jaar een explosieve groei van uitgegeven terreinen in zelfbeheer in Zuidoost. Naast bedrijven en natuurorganisaties weten ook steeds meer bewoners de weg naar het stadsdeel te vinden, om hun omgeving mede vorm te geven. Binnenkort op dit blog een een impressie van de initiatieven die zich hebben aangediend. En ik ging recent op werkbezoek in Almere om daar de kunst van het zelfbeheren af te kijken. Ook dat verslag zit in de pijplijn.

Reacties

Rob Alberts op 08-10-2014 12:46

Een toepasselijke naam voor een stadstuin met opgespoten zand als bovenlaag.

De kunst af kijken bij bij anderen juich ik toe.

Maar ook zie ik graag het ontwikkelen en aan de man/vrouw brengen van in Amsterdam-ZuidOost bedachte methodieken. Daar hoor en lees ik graag veel meer van!

Vriendelijke groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl