Emile Jaensch
Bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (VVD)
Schuiven met schijven

Sjoelen is niet zo maar een spelletje met een paar houten schijven in een bak. Dat bleek me vorige week. Na wat aanwijzingen kreeg ik er behendigheid in. In Oegstgeest wordt al jaren fanatiek gespeeld door een groep van tientallen dames in buurthuis Kratong in de Indische Buurt.

Het is dan ook niet zo gek dat de sjoelbakken na pakweg 20 jaar versleten zijn. Dus ging men op zoek naar nieuw hout. Ik kreeg er lucht van via Mieke Van der Werf-Akkerman. En toen de gemeente gevraagd werd om een aantal goede doelen voor te dragen voor Fonds1818 konden we de dames gelukkig maken.

Ik ben vaker te gast geweest bij de sjoelclub. Naast het spel is er ook ruimte om lief en leed te delen. Veel deelnemers zijn mantelzorger. Zo zorgt het schuiven met de schijven voor de broodnodige ontspanning.

Vorige week was de aftrap van het seizoen met jawel, de nieuwe bakken. Het was even zoeken naar de juiste snelheid. De schijven ging nogal rap door de poort over het verse hout. Maar na een uurtje was ieder gewend en werden regelmatig scores van ver boven de 100 geteld. De dames kunnen weer een paar jaar voor uit.

Reacties

Rob Alberts op 04-09-2018 17:39

Sjoelen is voor mij vooral nostalgie.

Maar ik begrijp van jouw blog dat het in Oegstgeest nog steeds springlevend is.

Vrolijke groet,

Leidse Glibber op 05-09-2018 12:44

Het blijft een leuk en op zijn tijd spannend spel.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl