Emile Jaensch
Bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (VVD)
Veteranen actief in ons dorp

Regelmatig spreek ik met meerdere veteranen in ons dorp. Ik praat over zaken die hen aan het hart gaan. Soms betreft dat de wijze van herdenken van onze vrijheid. En een andere keer gaat het over hele andere kwesties. Veel van onze veteranen, oud en een beetje jonger, zijn ook actief in ons dorp. Ik wil dan bij die gelegenheid ook graag van ze horen in welke mate de uitzending naar een oorlogsgebied, hun leven heeft veranderd.

Veteranenbijeenkomst gemeentehuis oegstgeest, juni 2017 (foto: Wil van Elk)

Onlangs dronk ik een kopje koffie met een relatief jonge veteraan (61 jr en uitgezonden naar Bosnie). Hij is inmiddels met functioneel pensioen. Hij vertelde me over zijn betrokkenheid bij het Veteranen Search Team (VST). Dit team kan worden ingezet door de politie om te assisteren bij gecoördineerde zoekacties. Bijna 800 veteranen met een militaire achtergrond en oud politiebeambten worden getraind voor deze taak. Het is mooi om te zien hoe de veteraan die ik sprak, zich nu nog steeds inzet om het verschil te maken voor mensen.

 

Reacties

Rob Alberts op 17-01-2019 12:33

Mooi dat oorlogservaring en aanwezige vaardigheden ook nuttig in vredestijd zijn te gebruiken.

Respectvolle en Vredelievende groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl